Tweetalig basisonderwijs van Winford Bilingual

Tweetalig basisonderwijs van Winford Bilingual

Bij de Winford Basisschool voor Tweetalig Onderwijs streven wij naar het bieden van de hoogste kwaliteit in onderwijs, in een mondiale setting die uw kind voorbereidt op het leven na de Basisschool.

Ons unieke curriculum combineert het Nederlandse en het Britse curriculum met het Internationale Primaire Curriculum (IPC) en Montessori idealen. Onze leerlingen worden de hele dag ondergedompeld in zowel het Nederlands als het Engels.

Waarin onderscheiden wij ons?

Kleine klassen. Een maximale klasgrootte van 18 leerlingen betekent dat wij tijd en aandacht hebben voor ieder kind. Leerlingen krijgen onderwijs op maat, waarbij de persoonlijke behoefte en ontwikkeling als uitgangspunten worden genomen.

Twee leerkrachten per klas. Wij werken met twee bevoegde leerkrachten per klas – één leerkracht die Nederlands als moedertaal heeft en één leerkracht die Engels als moedertaal heeft.

Uniek tweetalig curriculum. Al het onderwijs wordt gedurende de schooldag in zowel het Engels als het Nederlands onderwezen. Dit helpt leerlingen hun communicatieve vaardigheden en begrijpend vermogen te ontwikkelen in beide talen.

Verticale klassen. Kinderen leren graag van andere kinderen. Een verticale klas biedt leerlingen soms kansen om ervaring op te doen met het begeleiden van anderen. De leerlingen ontvangen onderwijs dat gericht is op het aansluiten bij de capaciteiten van het kind in plaats van de leeftijd als uitgangspunt te nemen. Dit is een voordeel voor begaafde leerlingen en ook voor leerlingen die in een ander tempo leren.

Nederlandse en internationale leerlingen. De meeste leerlingen komen uit Amsterdam en Amstelveen en vormen een afspiegeling van de lokale bevolking. Leerlingen hebben soms ouders die allebei een Nederlandse taalachtergrond hebben, soms is een van beide ouders Nederlandstalig en soms zijn beide ouders niet-Nederlandstalig.

Positieve feedback. Warm en consistent zijn naar leerlingen vormen enkele van de voornaamste eigenschappen van onze onderwijsvisie. Door middel van positieve feedback moedigen we leerlingen aan om uit hun comfortzone te komen. Wij willen leerlingen laten inzien dat door fouten te maken zij soms grote sprongen vooruit kunnen maken in hun begrip en ontwikkeling. Daarom bieden we een veilige leeromgeving aan, die leerlingen het vertrouwen geeft dat fouten maken positief kan werken.

Warme lunch en tussendoortjes. De school kent een continurooster. Leerlingen ontvangen dagelijks een voedzame, vegetarische warme maaltijd op school in het bijzijn van hun leerkrachten. Ook krijgen de kinderen ’s ochtends een tussendoortje. Aan deze maaltijden en tussendoortjes zijn geen extra kosten verbonden.

Flexibele vakantie. De school kent een zomervakantie van 4 weken en een wintervakantie van 2 weken. Daarbuiten kunnen ouders naar eigen inzicht 40 dagen per jaar flexibel inzetten voor vakantie.

Centraal gelegen in de stad. Winford Bilingual is gesitueerd, om de hoek van het Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Concertgebouw, Van Goghmuseum en Vondelpark aan de Jan Luijkenstraat 29. We prijzen ons gelukkig dat we midden in het culturele centrum van onze geweldige stad een plek hebben.